понеділок, 21 жовтня 2019 р.


Обласний  семінар-практикум для методистів
з географії та економіки районних/міських методичних кабінетів та ОТГз  теми: "Використання елементів ігрових технологій при вивченні економіки та курсу «Фінансова грамотність". З досвіду роботи Лановецького району.


З метою популяризації  елементів ігрових технологій при вивченні економіки та курсу «Фінансова грамотність» як основного аспекта у формуванні ключових компетентностей учнів, 17 жовтня 2019 року на базі  Тернопільського ОКІППО відбувся обласний семінар - практикум для методистів  з географії та економіки районних/міських методичних кабінетів та ОТГ.
         На семінарі розглядалась проблематика  інноваційних технологій: проблеми та перспективи реалізації в сучасній українській школі, яку порушив Ігор Михайлович Вітенко - заступник директора з науково-методичної роботи та міжнародного співробітництва Тернопільського ОКІППО, кандидат  географічних наук;  огляд оновлених матеріалів з фінансової грамотності для старшої школи  та  теорію ігор,  які впливають на стратегію прийняття рішень, представила Лілія Ярославівна Криховець-Хом’як - методист відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів Тернопільського ОКІППО.
Досвід роботи педагогів Лановецького району  з даної тематики запропонували Неоніла Петрівна Дзюба - завідувач комунальної установи «Лановецький РМК» та Тамара Григорівна Басок-  методист  тієї ж установи, а саме: інноваційні засади організації методичного простору педагогів Лановецького району в умовах запровадження Нової української школи та методичні аспекти впровадження проекту «Фінансова грамотність» в освітній       процес  закладів загальної середньої освіти.
Практичне використання елементів ігрових технологій при вивченні економіки та курсу «Фінансова грамотність» продемонструвала Мирослава Андіївна Кноль, вчитель економіки Лановецької ЗОШ І-ІІІ ст №2.
Основна частина практичного модулю була присвячена трансформаційній  грі «Життєвий Капітал» в якості реклами від TAC life Тернопіль. Олександр  Сохацький - фінансовий консультант, менеджер TAC life Тернопіль, ознайомив учасників семінару із метою проведення  та правилами гри. Кілька годин гри пролетіли непомітно. Гра стала запорукою не тільки підвищення професійного розвитку, а й особистісного.
Семінар – практикум  був насичени позитивними емоціями, цікавою  інформацією та корисними практиками.



Немає коментарів:

Дописати коментар