понеділок, 5 листопада 2018 р.


          17 жовтня 2018 року вчителі географії закладів загальної середньої освіти району взяли участь у виїзному районному семінарі – мандрівці до визначних місць Поділля.
         Захоплюючою та надзвичайно цікавою була екскурсія у Хотинську фортецю. Прекрасний  осінній пейзаж, старі кам’яні мури, які височать над річкою Дністер  та розповіді про минуле  місцевого екскурсовода  надовго залишаться в пам’яті педагогів, які із захопленням слухали про  одне із семи чудес України, перлину архітектури XІІІ- XVІІІ століть, місце, де поєднуються християнська та мусульманська релігії.- місто Хотин.   
 Не менш цікавою і змістовною була мандрівка у м.Кам’янець-Подільський. А розпочалася вона пізнавальною пішохідною екскурсією Кам’янцем під назвою «Три народи – одне місто», де поєдналися сліди руської, польської та вірменської громад. Всі мали можливість познайомитися із відомими духовними святинями міста: православною церквою Петра і Павла  із своїми таємницями, костелом святих Апостолів Петра і Павла, Домініканським монастирем, Хрестовоздвиженською церквою, Свято-Георгіївським кафедральним собором та іншими цікавими духовними святинями краю. Та найбільше зачарувала вчителів  Кам'яне́ць-Поді́льська форте́ця , яка відома з XIV століття як частина оборонної системи міста Кам'янець, колишньої столиці Подільського князівства XIVXV ст., Подільського воєводства XVXVIII ст., а далі Подільської губернії (17931924 pp.). Вона є складовою частиною Національного історико-архітектурного заповідника «Кам'янець», що належить до «Семи чудес України».
         Вчителі мали змогу ознайомитися із природно-рекреаційними ландшафтами Поділля.
Поїздка залишила у душі кожного педагога незабутні приємні враження від мальовничих  містечок на Поділлі –Хотина та Кам’янця.

Немає коментарів:

Дописати коментар